what ferts should I use? - Aquarium Forum
Freshwater Plants, Freshwater Planted Tanks Do you grow freshwater plants in your aquarium? This is the forum for you! Freshwater plant species, freshwater plant lights, freshwater plant water additives, chemistry, and plant nutrition. This forum is also a place to discuss plant-safe fish, CO2 dosing, nutrients, fertilizer, substrates, and other topics of interest to those keeping planted aquariums.

  Members currently in the chatroom: 0
Who's Online
The most chatters online in one day was 17, 09-12-2012.
No one is currently using the chat.

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 05-11-2017, 04:23 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2017
Posts: 1
Welcomes: 0
Welcomed 0 Times in 0 Posts
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
what ferts should I use?

Hi all! I've got a 55 gallon with 2watts pg lighting, no CO2 - except I do use FlorinAxis as a liquid carbon source. I've got mostly stem plants and some java fern & moss. My substrate is Ecocomplete.

Should I be using ferts? I knew growth would be slow without CO2, but it's so slow that I end up losing more leaves to black beard algae (I *think* I've got that under control now) than can grow to replace it. What do you all think? I'd like to get a bit more variety of plants in there - especially giant hairgrass, which has died on me in the past.

Thanks in advance!
Mr The Plague is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 05-15-2017, 12:17 PM
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 142
Welcomes: 26
Welcomed 0 Times in 0 Posts
Thanks: 29
Thanked 14 Times in 12 Posts
Re: what ferts should I use?

I have a similar setup and also do not use C02.

I used Seachem Flourish and root tabs.
jimsz is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-16-2017, 09:22 AM
 
Join Date: Nov 2008
Location: Tacoma,WA
Posts: 252
Welcomes: 25
Welcomed 0 Times in 0 Posts
Thanks: 2
Thanked 89 Times in 82 Posts
Re: what ferts should I use?

Depending on what stem plants you're growing, lighting can definitely be the issue. But that aside, I have a 55 gallon dirted and run a 4 bulb T-5 lighting. I use this fertilizer Planted Aquarium Fertilizer - , Macro Micro Nutrient Mix
with pretty good results.
tike is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Aquarium Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
Replace with
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome